mandag 25. april 2011

Barselkort

 
 Det begynner å nærme seg slutten på en lang og god påskeferie, og i morgen tuter og ringer vekkerklokka 06.30 igjen. Men jeg nyter denne siste feriedagen med litt kortlaging, det er alltid kjekt! I den siste tiden har jeg mange venninner som har fått barn, og jeg har laget noen enkle barselkort.




lørdag 23. april 2011

Skitur






Endelig kom "påskeværet" til Vestlandet også, det har jeg ventet på! -Og her i Sogn har man  rikelig tilgang på snødekte fjell- og fjelltopper, og da bør man vel også benytte seg av dem. -Så i dag ble det skitur med samboer og barn i pulk. Knallblå himmel, og snø som glitrer i sola, må rett og slett oppleves og nytes (med solbriller og solfaktor)!  


fredag 22. april 2011

Påskegodis




Jeg hadde planer om å lage julekonfekt, da jeg kjøpte nogat og marsipan en gang i desember. Men tiden løp fram meg, så i kjøleskapet har dette nå ligget i ganske nøyaktig 4 måneder… Jula varer helt til påske tenkt jeg, og det gjorde heldigvis datostemplingen også, så jeg bestemte meg for å prøve å lage påskeegg av marsipan og nogat. Jeg søkte på Internett for å finne oppskrifter, og ble tilslutt ledet inn på Odense marcipan sin hjemmeside. Her var det flere gode forslag til påskeegg og annen marsipangodis. Dette så veldig spennende ut, og jeg satte i gang, og påskeegga ble fantastisk gode. Jeg serverte konfekten da vi hadde besøk litt tidligere i påska, og det var mange positive kommentarer, og boksen ble tom… Det er et godt tegn, så nå lager jeg ny porson.






Hjemmelaget påskeegg
400 gram Odense marcipan
100 gram Odense nogat
200 gram lys kokesjokolade.
Evt kakestrøsel

Skjær lange flak av marsipanen og nogaten med en ostehøvel.
Legg en skive nogat på en skive marsipan, og rull disse sammen som en pølse, og del de på midten. Form delene som kuler eller egg og legg de på et fat.

Smelt sjokoladen over vannbad eller ved svært lav varme.
Rull kulene i sjokoladen, "fisk" de opp med en gaffel og legg eggene på et matpapir. Strø evt litt kakestrøssel på før sjokoladen stivner, og sett konfekten inn i kjøleskapet. Påskekonfekten er klare for å komme i koks etter ca 15 min i kjøleskap.

LYKKE TIL!

torsdag 21. april 2011

Påske

 
Langt oppe på ei hylle innerst i boden, fant jeg til slutt kassen merket “PÅSKEPYNT”. Den var på ingen måte stappfull, men noen påskekyllinger, lys og dekorerte egg var noe av det som dukket opp. Koselig å pynte litt til påske, man får virkelig en fornemmelse av at våren er her, -HERLIG!



 
Det er påskeferie i heimen, og roen har virkelig senket seg. Godt med avslapping, sosiale samvær med venner og familie, skiturer med appelsin, påskeegg og kvikklunsj i sekken, og få med seg litt (påske)krim. Det er påske for meg! God påske til alle som måtte lese bloggen min!

onsdag 20. april 2011

Vår i lufta

Jeg har lenge tenkt at jeg skulle opprette en blogg for å dele noen av mine hverdags- og hobby sysler, og kanskje noen kan få litt inspirasjon til sine prosjekt. Nå er i alle fall bloggen opprettet, så får vi se... Siste prosjekt var denne løperen fra Annaka. Hun har mange flotte mønster! Denne løperen heter "Grønne blomster", -En veldig fin løper, som var kjekk å sy! Bursdagspresangen til mamma er i boks!