søndag 26. juni 2011

Flower power


Det er så deilig å sitte ute seine og varme sommerkvelder. Lukten av nyklippet gress, blomster og den klare sommerlufta, føles fantastisk! Da vi kjøpte huset vårt for 3 år siden, var det et eldre ektepar som bodde her, med hage som hobby, med stor H. -Og aldri har jeg sett en mer velstelt hage og blomsterbed enn denne, men det var da. Vi har på ingen måte fulgt opp hagehobbyen, og her lever blomster, planter, ugress og Iberia-snegler i skjønn forening. Men midt oppe i alle blomster, ugress og plagsomme hagedyr, har vi fått en god uteplass, der vi kan nyte sommeren. Her trives vi godt!

Jeg har sydd meg ei sommerveske. Mønster og idè er hentet fra «Vesker og bager» av Lise Bergene. Dette er ei stor og romslig veske, her får jeg plass til både en bikini, håndkle, solkrem, ei bok og enda litt til. Vesken er sydd av linstoff, med bomullstoff som fòr. Mellom lagene er det habalonvatt, det gjør vesken relativ stiv, slik at den holder formen.

Jeg setter kursen mot sydligere strøk i morgen, og ønsker alle dere som leser bloggen min en god sommer, fylt med mange og gode minner! Vi blogges!
 Klem -Hobbymauren-







lørdag 18. juni 2011

Sommerferie!!!



Sommerferien er et faktum, og det er en fantastisk god følelse, rett og slett! Man må virkelig omstille seg, komme i feriemodus, sette ned tempoet, senke skuldrene, og bare la humla suse. Husarbeidet har levd sitt eget liv den siste tiden, så i dag var den store rydde- og vaske dagen i heimen. Godt for alt som er gjort! -Også ble det en bitte liten shoppingtur, som endte med et par nye sommerlige sko.

Sommer = bryllupstid. Søsteren til ei venninne skal gifte seg denne sommeren, og da er det koselig å lage et hjemmelaget kort. God helg! 



 

lørdag 11. juni 2011

Sommerkjole


Jeg glimrer med mitt blogg-fravær om dagen. Pc`en har tydeligvis tatt en pause på ubestemt tid... -Men jeg jobber med saken. (Det er nesten litt skremmende hvor avhengig man blir av å ha en pc i hus). Jeg har drevet lite med hobbysysler den siste tiden. Det er høysesong i læreryrket, og jeg har brukt alle ledige stunder, og vel så det, til å skrive elevvurderinger, føre karakterer og rette tentamen. Men nå begynner jeg å se enden på dette, og jeg ser fram til sommerferien!

Jeg har for første gang prøvd å sy barneklær, og første prosjekt ble denne liten sommerkjolen. Mønsteret er tegnet av en lignende kjole, men jeg har gjort noen forandringer. Jeg har brukt Tilda-stoff fra Panduro, og kjolen er halvt fòret. Så nå får jeg håpe sola og sommeren kommer til Vestlandet, og at noen kanskje har lyst på en liten kjole...