lørdag 15. oktober 2011

Hjertekjole til ei prinsesse

Jeg har liten erfaring med å sy klær, men prøver det gjerne hvis jeg finner et mønster som ser overkommerlig ut.

Denne lille barnekjolen er sydd i fleece-stoff, den var super-rask, enkel og artig å sy. Nå mangler jeg bare en prinsesse å gi den til...



God helg!

tirsdag 11. oktober 2011

En ny flower power-veske


 Jeg syr en god del vesker i løpet av året, vesker er gøy! Ofte ender jeg opp med møster jeg har prøvd ut før, men i en litt annen variant. Dette mønsteret er hentet fra ”Vesker og Bager” av Lise Bergene. I fargevalget har jeg latt meg inspirere av høsten. Det er ei romslig og røff veske, artig å sy, og den passer til mange anledninger.

- Hobbymauren -

søndag 9. oktober 2011

Eplekjekt

Epler og eplekaker hører med til høsten. -Og i dag har jeg gjort en liten innsats med epleplukking, for å få de i hus før vinteren er her. De er så flotte og delikate der de henger på en gren, og det beste er at de smaker like godt som de ser ut. Og hva er vel mer naturlig enn å lage en god eplekake når eplene først har kommet i hus. 

Dette er en klassisk eplekake, -saftig og god.

150 g hvetemel
150 g sukker
1 ts bakepulver
150 g smør
3 egg
4-5 epler
Perlesukker/sukker
Hakkede mandler
Kanel

Bland mel, sukker og bakepulver. Tilsett deretter smør i det tørre. Pisk eggene inn i røren. Fordel røren i formen. Skrell, rens og skjær eplene i båter eller skiver, og stikk de ned i deigen. Bland sukker, kanel, mandler og dryss over kaken. Stek kake ved 180 grader i nedre del av ovnen i ca 40 min.


Den smaker beste når den serveres lunken og med vaniljeis.

God helg!

-Hobbymauren-



torsdag 6. oktober 2011

Hobbymauren på shopping i det store utland

På en fredsreise er det viktig med rett fokus, vi reiser tross alt ikke åtte dager i Europa på shoppingtur med en klasse. Men litt tid til shopping blir det alltid, og det setter de aller fleste pris på. Polen er blant annet kjent for skinn-varer, krystall og trearbeid. I tillegg har, i alle fall byen Krakow, vendt seg mot vest, og byttet ut Øst-Europeisk mote og akryl, og blitt godt oppjustert på motefronten. På markedsplassen midt i Krakow finnes det boder med typisk polske varer. Her finnes alt fra glorete trearbeider og baborska-dukker, blandet med kjempeflotte skinn- tre-, og krystall-varer.

På markedsplassen, ligger severdigheter, små koselige kafèer og restauranter, og butikker om hverandre. Det ble shoppet mest til Håvard denne gangen, men også litt krystall og klær til meg. Jeg anbefaler på alle måter en tur til Krakow i Polen.





onsdag 5. oktober 2011

Hobbymauren på resefot


 Jeg glimrer med mitt bloggfravær om dagen, men bare av den enkle grunn at jeg har vært en uke på reisefot. Denne gangen var det min tur til å pakkekofferten, og sette meg på bussen sammen med mine 22 elever og omtrent samme antall foreldre, og ”jobbe” ei god uke i Polen og Tyskland. I regi av Aktive fredsreiser har jeg i åtte dager humpet i buss, vært reiseleder og turboturist. Jeg har fått repetert 2.verdenskrig + kalde krigen, sett sentrale severdigheter, og shoppa litt i Krakow og Berlin. Det har vært en variert, lærerik og fantastisk uke på alle måter. Besøk i konsentrasjonsleirene Auschwitz og Birkenau gjorde et sterkt inntrykk på både elever og voksne.

I konsentrasjonsleiren

Konsentrasjonsleiren Birkenau