onsdag 30. januar 2013

Praktisk stellematte

Det dukker stadig opp nye behov når man får en baby i huset. -Og behovet for ei stellematte meldte seg egentlig tidlig i høst, men ting tar tid, og stellematten har ikke tatt form og blitt ferdig før nå. Det er kanskje i det seneste laget for en krabat på 7 måneder, men bedre sent enn aldri, vi har jo fortsatt mange bleier som skal skiftes i løpet av en dag, og slik vil det være en god stund framover...




Dongerifeltene på siden er sydd som lommer. Her er det plass til både bleier, zinksalve, våtservietter, Antibac og ellers hva jeg finner nødvendig.
 

HA EN FIN DAG! 

-HOBBYMAUREN-

fredag 25. januar 2013

Redesign av ullgenser ble varme tøfler til små tær


Skyfrihimmel og snø som glitrer i sola, har vært status for været de siste to ukene. Vakkert er det, men når gradene kryper ned til -10 og vel så det, er det i det kaldeste laget å gå en trilletur med Erlend på syv måneder. -Så de siste formiddagene har jeg vært mye inne og puslet meg ulike syprosjekter når tiden har gitt anledning til det.

Etter en sesong med utleie av hytta vår, fant vi en gjenglemt og sliten ullgenser. Ingen av de aktuelle gjestene våre dro kjensel på den, og ingen savnet den. Genseren var i 100% ull, så jeg tok den med hjem for å vurdere om jeg kunne gi den et nytt "liv"- og bruksområde. Den store herregenseren i størrelse XL ble puttet i vaskemaskinen og vasket på 60 grader, og kom, som forventet, ut i en stiv, og godt tovet miniutgave. Etter inspirasjon fra noen barnetøfler som er blitt for små, tegnet jeg av formen og klipte ut delene og sydde disse sammen, og vips fikk genseren et nytt "liv" og to små babyføtter kan virkelig holde varmen på kalde dager.



Ha en STRÅLENDE dag!

-HOBBYMAUREN-

lørdag 19. januar 2013

Elefantveske

Av og til henger jeg litt etter i å få lagt ut ting & tang jeg syr. Med to små barn i huset, er ettermiddagene og kveldene travle, i alle fall fram til leggetid, det er først da jeg har samvittighet, tid og overskudd til å sette meg ned å sy og blogge.



I flere år og ved flere anledninger har ei studievenninne strikket nydelige klær til mine to små barn. Siden jeg ikke er noe strikkedame selv, har jeg satt- og setter jeg veldig stor pris på disse varme gavene, og de brukes virkelig i disse kalde vintermånedene. -Og i år var det endelig jeg som kunne overraske henne med ei veske i julegave i favoritt fargen hennes,-grønn og med favorittdyret; elefant. Jeg håper hun liker den!