lørdag 23. februar 2013

Smekker

Jeg har vært inne på at det melder seg ulike behov når man har en baby i huset, og nå var det smekke-behovet som har meldte seg. -Og behovet ser ut til å være stort! Med et par grøtmåltider og litt frukt, går det fort en smekk eller fem i løpet av en dag. Det finnes mange praktiske smekker i plast å få kjøpt, men jeg synes det er koselig å ha tøysmekker, -kjekt å sy dem er det også, og vaskemaskinen, den går jo uansett. 

Mønsteret er hentet fra syboken "Made by me". Smekkene er vrangsydde, med fleece som fòr, og borrelås som lokker. De kan brukes på begge sider. "Marimekko-smekkene" i blått og rødt synes jeg nok kanskje ble de fineste...-Artig stoff!!! 



Ha en fin dag!
 

-HOBBYMAUREN-

tirsdag 19. februar 2013

Opprydding i restekassen

 
 

Kassen med restestoff er stadig voksende og når lokket er vanskelig å få på, er det vel på tide å gjøre et dykk for å se om noe kan brukes. Denne gangen har jeg plukket ut alle røde stoff, og kuttet disse opp i kvadrater, og et nytt syprosjekt er i gang. Grytekluter er noe man alltid har bruk for, og som er koselig å gi bort hvis man bare skal ha en liten gave/hilsen til noen. Rødt og hvitt er friskt og flott fargekombinasjon synes jeg, det gir en liten smak av vår og sommer!

HA EN FIN DAG!

-HOBBYMAUREN-

 

lørdag 16. februar 2013

Islykter


"...Og vi tenner våre lykter når det mørkner og når alle lyder pakkes inn i vatt. Ja, vi tenner våre lykter når det mørkner, kanskje lyser de til kvelden sier god natt..."









Det knitrerer under føttene i snøen og det "biter" i kinnene når vi går til barnehagen om dagen, kanskje ikke så rart når temperaturen ligger rundt minus 10-15 grader. Men det er deilig og friskt, og ikke minst vakkert når sola såvidt titter over fjelltoppene. -Og i denne temperaturen er det fint å lage islykter. Idè og inspirasjon til lyktene fikk jeg en dag jeg så på "God morgen Norge" på TV2. Alt man trenger en form å ha vann i, og som tåler frost. Jeg har brukt (store) ballonger og vann, og lyktene blir veldig flotte og dekorative. 







Ha en fin dag!
 


 
-Hobbymauren-

onsdag 13. februar 2013

Biekostyme på karneval








TID FOR KARNEVAL!!!
 


Dette kostymet er det lenge siden jeg sydde, men jeg synes det var så artig, at jeg velger å legge det ut på bloggen.




Det er tid for karneval, og tid for å være kreativ i kostymevalg. I barnehagen ser jeg det er prinsesser, og sjørøvere som topper listen for populære kostymer. Siden Håvard bare var 18 måneder da kostymet ble sydd, tenkte jeg å være litt utradisjonell, og sy en bie-drakt. -Og ja, jeg ble veldig fornøyd med "antrekket" og som mammaer flest, syntes jeg selvfølgelig han var VERDENS SKJØNNESTE BIE!!!
 

Ha en kreativ dag!
 
-HOBBYMAUREN-

søndag 10. februar 2013

Fastelavn- og morsdagsfeiring

Morsdag og fastelavn!
-Det skulle vel bare mangle om vi ikke da tar fram forkle og mixmaster og sveiver sammen noe søtt til kaffen. Gode venner er invitert og Håvard og jeg har bakt brownies og (høyst utradisjonelle) fastelavnsboller. Det lukter og smaker fantastisk!!!


Brownies:

4 egg
4 dl sukker
3 dl hvetemel
200g smør
200g kokesjokolade
2 ts bakepulver
150g valnøtter


Smelt smør og sjokolade, og avkjøl dette. Rør egg og sukker sammen, men ikke til eggedosis, bland inn smøret. Sikt i hvetemel og bakepulveret og rør deigen jevn. Tilslutt tilsettes valnøttene. Denne oppskriften er for en liten lagpanne. Stek kaken på nederste rille ved 175 grader i 30-40 minutter.




Gratulerer med morsdagen til alle dere fine mammaer der ute, og ha en fortsatt fin søndag!
 

-HOBBYMAUREN-

onsdag 6. februar 2013

En liten morsdagshilsen


Jeg har skrevet om kortklubben min før her på bloggen. En liten gjeng papirglade damer samles en fredag i måneden for å scrappe, skravle, spise og lage kort. Det er ikke alltid kreativiteten er på topp, ikke produksjonen heller, men kjekt har vi det!!!


Som regel er det kort jeg lager, i alle fasonger og til alle anledninger, men denne gangen har jeg valgt å lage en gaveeske til en 200gr sjokoladeplate. -En liten, men koselig hilsen gi bort i disse valentin- og morsdagstider synes jeg...!



Jumbomais er sendt til mamma i posten i dag, så nå håper jeg den er framme til søndag...
-Og til dere sjokoladeelskere der ute:Jeg kan på det varmeste anbefale Freja sin nyeste sjokolade, Jumbomais!!!

 
Klem -HOBBYMAUREN-

søndag 3. februar 2013

Noe godt i sekken

Det er ikke så ofte jeg baker, men av og til får jeg ånden over meg. 4-åringen min synes det er kjempestas å få være med på baking, og han hjelper mer enn gjerne til med å måle, veie og røre. -Og jeg synes baking er en veldig koselig aktivitet å gjøre sammen med han.

Muffins eller cupcakes, som det heter på moderne norsk...,er flott å ha i fryseboksen, klare til bruk. Disse er fine å ha med på søndagsturen eller servere hvis noen stikker innom. Vi tar utfordringen til DNT, tar med skia og reiser til fjells med små og store på den store "KOM DEG UT-DAGEN" i dag. -Og ja, sjokolademuffinsene er med!!!


Oppskriften:
2 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
3 dl lettrømme
4 ss kakao
2ts bakepulver

Bland ingrediensene i en bolle, fordel røren i muffinsformer og stek de ved 180 grader i 15-20 minutter.




Ha en fin turdag!


Klem -Hobbymauren-