søndag 13. april 2014

Havreflarn til påskeferien


Jeg har litt ymse erfaring med å bake kjeks. Men mamma kom over en oppskrift på havreflarn som hun bakte til jul. De var enkle å lage og veldig gode, og supre å ha med seg på skituren.


Oppskriften finner du under:
 
 HAVREFLARN
 
150 g smør
200 g lettkokote havregryn
2 egg
250 g sukker
2 ts bakepulver
 
Smelt smøret og bland det godt sammen med havregrynet, bland inn bakepulver. Pisk eggedosis, og bland eggedodisen og havregryn-blandingen sammen til en jevn røre. Dekk til bakebollen med plast og sett de i kjøleskapet i 30 minutter.
 
Bruk to teskjeer til å legge små kuler med røre på et bakepapirkledd stekebrett. De flyter utover, så ikkje legg dem så tett sammen. Stek kakene midt i ovnen på 175 grader i ca 10 min. Avkløl deretter kakene før de legges i en kakeboks.



Vi lader opp til hyttetur. Symaskinen er med, men det ligger ikke an til de mest spennende syprosjektene (les: sy nye gardiner), men jeg satser på å være rask og få sydd litt mer enn bare gardiner..:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar